VILKA ÄR VI?

Vilka vi är och vår tro

Vi är en kyrka som vill vara en positiv del av Söderhamn där vi vill sprida tro, hopp och kärlek. Det står i bibeln att dom orden representerar det viktiga i våra liv och att av dom är kärleken störst.
En viktig del av att känna framtidstro och hopp är att ha gemenskap. Vi tror att skaparen av kärlek och gemenskap är Jesus och att vår uppgift är att göra precis som han gjorde och sa, att ”Älska Herren din Gud och din nästa som dig själv”. Du är alltid älskad av Jesus och alltid välkommen att dela gemenskapen med oss!

Vi är en kyrka som tillhör pingströrelsen. 

Vi tror på en treenig Gud som älskar alla människor: ” Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv” Joh.3:16
Vi tror att Bibeln är Guds ord. Jesus säger: Jag är vägen, sanningen och livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig. Joh.14:6 Jesus är vårt centrum. Ofta tänker vi som församling: Vad skulle Jesus gjort om han kom till Söderhamn i mänsklig gestalt? 

Vi tror att kyrkan ska vara en öppen plats där du kan få mänsklig gemenskap men också få höra vägen till Gud Fadern genom Jesus Kristus och få hjälp i din vardag. När du har tagit emot honom i hjärtat finns möjlighet att döpa sig i kyrkan. I Bibeln står det att: Den som tror och blir döpt ska vara frälst. Så alla som är medlem i vår församling har någon gång i livet tagit emot Jesus i hjärtat och låtit sig döpas i vatten. 

Vi tror också på den helige Ande. Han pånyttföder ditt innersta när du bekänner din tro och låter dig döpas. Den helige Ande är varje kristens Hjälpare. Han ger kraft, leder oss i vår vardag. 

Livet med Jesus är spännande!